Pääkirjoitus ja kolumni

Pääkirjoitus: Uhka yhdistää

Kun jokin ulkoinen alkaa uhata demokraattisen yhteiskunnan vapauksia, ainakin omalla kohdallani huomaan arvostavani entistä enemmän demokraatista yhteiskuntajärjestystämme. Sitä täytyy puolustaa.~ Pääkirjoitus on vapaasti luettavissa ja kuunneltavissa.

Lue koko teksti

Kolumni: Sinuhun turvaan, silmä tummat

Olen tässä männäaikoina miettinyt hyvin paljon suomalaisten laulujen sanoituksia. Ja mainittakoon nyt heti kärkeensä, jotta ihan kaikenlaisten laulujen sanoituksia. Rekilaulujen, juomalaulujen, isojen poikien — tai nykykielellä aikuisten henkilöiden laulujen —, lastenlaulujen, iskelmien ja virsien sanoituksia.
~ Kolumni on vapaasti luettavissa.

Lue koko teksti

Valoa tunnelin päässä

Kestävyyttämme koetellaan. Milloin piina päättyy ja palaamme normaaliin? Miten käy kesän tapahtumille ja muille suunnitelmille? Tämän kaltaisiin kysymyksiin olen viime viikkojen aikana törmännyt usein. Varmoja vastauksia on ollut mahdoton antaa.
~ Pääkirjoitus on vapaasti luettavissa.

Lue koko teksti

Avoimien ovien kirkko

Tervetuloa uuden Henki-lehden mukana aloittamaan uutta vuotta. Olisipa alkava vuosi sellainen, jolloin voisimme palata etäisyyksistä lähemmäksi toisiamme. Avatkoon uudistettu lehtemme ovia, joiden kautta arjen toivo vahvistuisi ja avara armo hoitaisi meitä elämässämme.

Lue koko teksti

Olkoon arki pyhä

Minä luulen, että sellaisen selkeyden saavuttaminen liippaa aika läheltä joulun keskeisintä sanomaa ja sen sanoman saavuttaminen ei ole kiinni säästä. Se on kiinni ihmisestä itsestään. Voi kun se kantaisi myös joulun yli, uuteen arkeen ja uuteen vuoteen.

Lue koko teksti
Laura Malmivaaran kasvokuva

Anna mennä!

Anteeksiantaminen on eräänlaista luopumista. Että
voisi antaa anteeksi, on lopetettava vihassa roikkuminen
ja oman kaunan kannattelu. Miten vapauttavaa onkaan
antaa kaiken sellaisen mennä!

Lue koko teksti