Pääkirjoitus ja kolumni

Kolumni: Sinuhun turvaan, silmä tummat

Olen tässä männäaikoina miettinyt hyvin paljon suomalaisten laulujen sanoituksia. Ja mainittakoon nyt heti kärkeensä, jotta ihan kaikenlaisten laulujen sanoituksia. Rekilaulujen, juomalaulujen, isojen poikien — tai nykykielellä aikuisten henkilöiden laulujen —, lastenlaulujen, iskelmien ja virsien sanoituksia.
~ Kolumni on vapaasti luettavissa.

Valoa tunnelin päässä

Kestävyyttämme koetellaan. Milloin piina päättyy ja palaamme normaaliin? Miten käy kesän tapahtumille ja muille suunnitelmille? Tämän kaltaisiin kysymyksiin olen viime viikkojen aikana törmännyt usein. Varmoja vastauksia on ollut mahdoton antaa.
~ Pääkirjoitus on vapaasti luettavissa.

Avoimien ovien kirkko

Tervetuloa uuden Henki-lehden mukana aloittamaan uutta vuotta. Olisipa alkava vuosi sellainen, jolloin voisimme palata etäisyyksistä lähemmäksi toisiamme. Avatkoon uudistettu lehtemme ovia, joiden kautta arjen toivo vahvistuisi ja avara armo hoitaisi meitä elämässämme.

Olkoon arki pyhä

Minä luulen, että sellaisen selkeyden saavuttaminen liippaa aika läheltä joulun keskeisintä sanomaa ja sen sanoman saavuttaminen ei ole kiinni säästä. Se on kiinni ihmisestä itsestään. Voi kun se kantaisi myös joulun yli, uuteen arkeen ja uuteen vuoteen.

Simo Juntunen

Joulun rauhaa kaikille kansoille

Meidän jokaisen syliin joulun lapsi annetaan. Sinuun luotetaan. Kallein lahja onkin pieni, voimaton ja avuton. Jospa mekin saisimme olla maailmassa niitä ilon ja toivon levittäjiä, joiden sylissä lapsen olisi hyvä olla.

Joulu on juhlista pahin

Kuinka suuri rakkaus saa toisen uhraamaan osan itsestään pelastaakseen toisen? Voisimmeko me olla valmiita uhraamaan osaa itsestämme toistemme vuoksi?

Simo Juntunen

Valoa pimeyteen

Mitä kirkon vanhat opettajat, mystikot ja pyhät ovatkaan sanoneet Jumalan läheisyydestä siinä pimeässä, jota kutsutaan hengelliseksi tai henkiseksi kriisiksi?

Laura Malmivaaran kasvokuva

Anna mennä!

Anteeksiantaminen on eräänlaista luopumista. Että
voisi antaa anteeksi, on lopetettava vihassa roikkuminen
ja oman kaunan kannattelu. Miten vapauttavaa onkaan
antaa kaiken sellaisen mennä!

Simo Juntunen

Hengessä mukana

Linja Henki-lehdessä jatkuu kansantajuisena. Rakkaus kirkkoon ja herännäisyyteen tulee näkymään riveillä ja rivien väleissä.