Välihuutaja

Välihuutaja kommentoi seurapenkkien välistä maailman menoa välillä huutaen, välillä rivien välissä.

Välihuutaja: Jokapäiväinen leipämme

Kun kotikyläni pelloilla vihdoin päästiin tekemään toukotöitä, olen muistellut edesmennyttä enoani, korkeasti koulutettua helsinkiläistä lääketieteen tutkijaa, jolla oli tapana keväästä syksyyn ajaa tervehtimään meitä tänne sisämaahan pitkin pieniä kyläteitä.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Välihuutaja: Älyä vai järkeä

Onko tuossa mitään järkeä, olen itsekin puuskahtanut viime aikoina milloin mitäkin uutista tai sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua lukiessani. Sitäkin on tullut ihmeteltyä, miten ihan älykkäinä pidetyt ihmiset pitävät sitkeästi kiinni omista ennakkoluuloistaan, vaikka faktat — numerot, vakavasti otettavat tutkimukset tai ihan vain jokaisen tekemät arkielämän havainnot — osoittavat selvästi heidän olevan aika lailla hakoteillä.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Välihuutaja: Mitään en muista, mutta virkistyn muisteluista

Kesäyö viilenee vain hiukan. Aurinko painuu metsän taakse noustakseen saman tien. Rippileiriläiset vetäytyvät yöpuulle. Alkaa hiljaisuus. Mutta jokainen leiririppiksen kokenut tietää hiljaisuuden olevan silmänlumetta. Oikeasti se on syvimpien ajatusten ja kuulumisten vaihtoa kämppäkaverien kesken, eletyn päivän maistelua.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää