Välihuutaja

Välihuutaja kommentoi seurapenkkien välistä maailman menoa välillä huutaen, välillä rivien välissä.

Välihuutaja: Anna lapselle lukuhalua

Viime aikoina on oltu kovasti huolestuneita suomalaisten lasten ja nuorten lukutaidosta. Lukutaidon edistämiseksi on käynnistetty erilaisia kampanjoita ja kehitetty monenlaisia opetusohjelmia, jotka ovat tietysti hyödyllisiä, mutta pelkkä lukutaito ei riitä. Tarvitaan myös lukuhalua, jotta lapsi ja nuori oppii todella lukemaan ja nauttimaan lukemisesta.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Välihuutaja: Rippikoulukesä

Tänä kesänä olemme jälleen saaneet viettää useampia rippijuhlia. Onneksi jokaisen rippilapsemme konfirmaatiota voitiin juhlia omana päivänään, niin että saimme rauhassa keskittyä viettämään kunkin nuoren suurta päivää sukulaisten ja ystävien kesken. Jälleen kerran sen tajusi, miten ainutkertainen kokemus rippikoulu ja konfirmaatio ovat sukupolvesta toiseen.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Välihuutaja: Jokapäiväinen leipämme

Kun kotikyläni pelloilla vihdoin päästiin tekemään toukotöitä, olen muistellut edesmennyttä enoani, korkeasti koulutettua helsinkiläistä lääketieteen tutkijaa, jolla oli tapana keväästä syksyyn ajaa tervehtimään meitä tänne sisämaahan pitkin pieniä kyläteitä.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Välihuutaja: Mitään en muista, mutta virkistyn muisteluista

Kesäyö viilenee vain hiukan. Aurinko painuu metsän taakse noustakseen saman tien. Rippileiriläiset vetäytyvät yöpuulle. Alkaa hiljaisuus. Mutta jokainen leiririppiksen kokenut tietää hiljaisuuden olevan silmänlumetta. Oikeasti se on syvimpien ajatusten ja kuulumisten vaihtoa kämppäkaverien kesken, eletyn päivän maistelua.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää