Joulupuuhissa

Köppis piirtää, kuva Riitta Ylitalo
Kuva: Riitta Ylitalo

Oli varhainen aamu. Koko talo nukkui vielä, tai ei ihan, Köppänen hiippaili olohuoneessa hyräillen Siionin virttä 187: Armon lapset kokoontukaa Vapahtajan seimen luo.

Köppänen käveli kirjahyllyn luo ja katseli Sannin koulussa askartelemia hahmoja. Koulussa oli tehty joulukoristeita jo monena päivänä. Tonttujen ja joulukuusen joukossa oli kuitenkin jotain, joka sai Köppäsen mietteliääksi.

Kuusen takaa kurkisti aasi ja tontun vieressä oli selvästi kolme lammasta. Ensin Köppänen ajatteli, että eläimet olivat väärässä paikassa, kun ne seisoivat joulukoristeiden joukossa, mutta sitten Köppänen ravisteli viimeiset unen rippeet silmistään ja alkoi hyräillä virttä kovempaa.

Jutun lopussa on hahmoja omaan jouluseimeesi!

Niinpä tietysti, Sanni tietenkin askartelisi koulussa vielä lisää hahmoja. Aasi ja lampaat olivat matkalla Vapahtajan seimen luo. Ehkä Sanni toisi jo huomenna asetelmaan paimenet ja enkelit. Kaiken keskelle tulisi pieni Jeesus seimessä makaamassa.

Köppänen innostui joulun kertomuksen hahmoista niin, että tahtoi itsekin tehdä hyllyn reunalle jonkun hahmon, joka olisi mukana seimiasetelmassa.

– Mutta mikä se voisi olla? Köppänen mietti kovasti.

Sanni tekisi koulussa varmasti kaikki ne hahmot, jotka mainitaan jouluevankeliumissa. Ei Köppänen halunnut tehdä mitään niistä. Voisiko jouluasetelmassa olla jotain sellaista, jota Raamatussa ei mainita.

Köppänen havahtui mietinnöistään Sannin tullessa olohuoneeseen. Kun Sanni kuuli Köppäsen huolen, hänkin innostui. Yhdessä kaverukset etsivät kartonkia ja alkoivat piirtää hahmoja seimen ääreen.

Millaisen hahmon sinä piirtäisit joulukuvaelmaan? Voisiko seimen äärellä olla kettu tai kissa tai ehkäpä sinun perheesi?

Riitta Yliluoma

Tässä sinulle hahmoja omaa seimeäsi varten! Alla ohjeet. Tallin voit tehdä vaikka pahvilaatikosta!

Tee näin:

1. Tulosta kuvat ja väritä ne. 

2. Liimaa paperit paksummalle paperille tai kartongille (esim. muropakkauksen pahville).

3. Leikkaa hahmot irti, mutta ei tarvitse leikata kovin tarkasti vaan voit leikata vähän kauempaa ääriviivoista.

4. Ota wc-paperirulla ja leikkaa siitä kapeahkoja renkaita.

5. Liimaa rengas hahmon taakse alareunaan, silloin hahmo pysyy pystyssä.

Seimihahmoja, piirtänyt Anna Varjo 2020
Seimihahmoja, piirtänyt Anna Varjo 2020
Seimihahmoja, piirtänyt Anna Varjo 2020

Kuvat on piirtänyt Anna Varjo.