Politiikan rooli herännäisyydessä

Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Piispa Teemu Laajasalo kritisoi herännäisyyttä alttiudesta politisoitua käyttäen körttiläisiä argumentteja. Herännäisyyden voi hyvin syin nähdä olevan kuitenkin hyvin epäpoliittinen liike. Se ei ole sitonut kannattajiaan mihinkään poliittiseen suuntaan. 1930-luvun laineet kuitenkin näkyvät keskustelussa.

Vain tilaajalle

Lue koko artikkeli Henki-lehden numerosta 2/2021. Alta pääset näköislehteen tai tilaamaan oman lehtesi. Ilmainen lisämateriaali alla.

Lisämateriaali: aiheeseen liittyviä tekstejä

Kuva: Antti Rintala

Artikkelissa viitataan professori Eino Murtorinteen esitelmään, jonka hän piti Turun Kristillisellä opistolla 8.2.2020 otsikolla ”Pietismi ajan aallokoissa 1920–1960”. Voit lukea koko esitelmän tästä linkistä.

Artikkelissa viitataan Salla Rannan blogitekstiin ”Laajasalo näytti körteille punaista korttia”, jonka hän on julkaissut Auringonalus-blogissa 7.1.2021. Voit lukea koko blogikirjoituksen täältä.