Kirkon aika

Palstalla kerrotaan ajankohtaisesta kirkollisesta pyhästä.

Kirkon aika: Helatorstai — erojuhla

Pääsiäistä edeltää 40 päivän paastonaika, joka on saanut mittansa Jeesuksen erämaakiusauksista. Vastaavasti pääsiäistä seuraa 40 päivän jakso, jonka aikana Jeesuksen kerrotaan ylösnoustuaan ilmestyneen ruumiillisessa hahmossa.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Kirkon aika: Valon salaisuus

Jumala sanoi: ”Tulkoon valo!”
Ja niin ilmestyi maailmankaikkeuden suurin nopeus. Se singahti liikkeelle 299 792 458 kilometrin sekuntivauhdilla. Alkuhetkistä alkaen se kantoi sisällään liiton merkkiä, sateenkaaren kaikkia värejä.
~ Artikkeli on poikkeuksellisesti vapaasti luettavissa

Lue lisää

Kirkon aika: Merkillinen kesä

Lapsena syyskauden alku oli jännittävää aikaa. Silloin pääsi tapaamaan koulukavereita ja ihmettelemään monien kasvua ja muuttumista. Meille aikuisillekin syksy merkitsee yleensä uutta vaihetta.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Kirkon aika: Aurinko on ristin päällä

Rakkaalla lapsella sanotaan olevan monta nimeä, suvusta saatuja ja aivan omia. Myös kirkkovuoden juhla-ajoilla on nimet. Hiljaiselle viikolle on annettu montakin nimitystä. Eri kirkkokunnat ja hengelliset liikkeet käyttävät siitä ilmaisua, joka ilmentää kunkin perinteen mukaista uskoa. Kun kuulemme sanat suuri, pyhä, piina-, suru- ja paastoviikko, aavistamme jo, mistä kirkkokunnasta on kysymys. Nämäkin nimet on annettu kuin rakkaalle lapselle.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää

Kirkon aika: Loppiainen

Uudessa testamentissa ohimennenkin mainittu henkilö on herättänyt lukijoiden uteliaisuuden. Nimettömiksi jääneiden hahmojen ympärille on rakennettu kokonaisia tarinoita. Erityisen rikas perimätieto on syntynyt Matteuksen lyhyelle kertomukselle idästä tulleista tietäjistä, jotka tähden johdattamina saapuivat kumartamaan Jeesus-lasta.
~ Artikkeli on tilaajille

Lue lisää